Hjerte og lungeorm hos hunde

Alt for mange hunde bliver stadig syge af Fransk Hjerteorm.

Fransk hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) er en ægte dræber, der ikke blot gør hunden meget syg, den risikerer også at dø af det selv med korrekt behandling. Ormene lever i blodkarrene omkring hjertet og lungerne og giver alvorlige kredsløbsproblemer. Det er meget risikabelt når man begynder at behandle det med medicin, da de døde orm i blodbanen kan virke som en stor blodprop med de følger, det kan få.

En helt ny test gør det muligt at teste for fransk hjerteorm ved hjælp af en blodprøve - og svaret har du i løbet af 15 minutter.

Tidligere kunne man kun stille diagnosen ved hjælp af en såkaldt Baermann undersøgelse, som er en larvedyrkning af afføringen. Det kræver at man samler afføring tre dage i træk, som så enten undersøges på dyreklinikken, eller sendes til et laboratorium for analyse. I alle tilfælde tager det mindst 3-4 ekstra dage, førend du får svar og har den ulempe at der ikke udskilles larver hele tiden. Få dage kan være skæbnesvangre, hvis din hund er syg af den franske hjerteorm.

Spørg din dyrlæge om den nye test, hvis du er i tvivl om din hund kan have fået Fransk hjerteorm. Testen kan også tages ved det årlige sundhedseftersyn, hvis din hund er slem til at spise snegle og du bor et område, hvor der er kendt smitterisiko. 

Hvis du har sundheds abonnement, Aniplan på din hund, indeholder denne plan også én årlig undersøgelse for hjerte/lunge orm ved Baermannmetoden.

 

 

Spar penge på at tegne sygeforsikring via os Jo før, du tegner sygeforsikringen, jo billigere bliver det.

Du kan spare 25 % på tegning af forsikring på din hvalp eller killing, hvis du samtidig er Aniplan kunde hos os. Du sparer mest, hvis hvalpen eller killingen ikke er over 4 måneder gammel, når den tegnes. Du kan læse mere på vores hjemmeside her:

aniplan hund          aniplan kat

Rent praktisk sker det på den måde, at du modtager en rabatkode fra os, som du meddeler forsikringsselskabet, når du tegner forsikringen